Utilizarea lumânării din ceară de soia

Ceara de soia este sensibilă la fluctuații de temperatură

Suntem convinși că vă veți bucura de lumânarile noastre, dar pentru că sunt turnate manual și conțin numai ceară din soia și parfum, fără nici un alt aditiv, sunt foarte diferite față de lumânarile disponibile pe piață, produse în masă din parafină aditivată.

Lumânările din ceară de soia au proprietăți diferite, așa că vă fi de folos să înțelegeți ce se întâmplă cu lumânarea dumneavoastră.

Ceara de soia este sensibilă la fluctuații de temperatură. Punctul de topire este mai mic față de o lumânare din parafină și se pot înmuia la temperaturi peste 25oC. Dacă începe să se topească, mutați lumânarea intr-o încăpere mai răcoroasă.

În condiții de temperatură ridicată, picături pot apărea la suprafață. Acest lucru este normal și nu va afecta arderea.

Expunerea la soare sau lumină artificială poate cauza decolorarea sau îngălbenirea lumânării. Evitați expunerea la surse puternice de lumină. De asemenea, parfumuri precum scorțișoară sau vanilie pot cauza îngălbenirea lumânării.

Datorită variaiilor de temperatură, la suprafața lumânării pot apărea crăpături. Acest aspect nu va influența arderea lumânării.

Fitilul lumânării trebuie scurtat la o înălțime de 5mm înainte de fiecare aprindere pentru a evita o flacără prea mare sau formarea unei “ciuperci” în partea de sus a fitilului. Această “ciupercă” se formează datorită acumulării de carbon rezultat din ardere.

Pentru a vă bucura de întreaga durată de ardere a unei lumânări, vă recomandăm să o lăsați să ardă câteva ore, dar nu mai mult de 4.

Aprinderea scurtă a lumânărilor în mod repetat duce la formarea fenomenului denumit “tunel” care împiedică arderea întregii cantități de ceară.

După ardere, suprafața lumânării poate fi aspră. Acest aspect nu va influența arderea, ci reprezintă dovada că ceara este 100% din soia.

ATENȚIE

NU LĂSAȚI LUMÂNAREA să ardă nesupravegheată!

NU LĂSAȚI LUMÂNAREA aprinsă în apropierea materialelor inflamabile!

NU LĂSAȚI LUMÂNAREA la îndemâna copiilor sau în apropierea animalelor de companie!

Dacă flacără este prea mare, stingeți lumânarea și scurtați fitilul.